Repentence, forgiveness and reconciliation as the path to love and peace : a case of inter-religious collaboration led by the Cursillo movement and Initiatives of change in Croatia and Bosnia and Herzegovina - Fučkan, Đurđica (Array, 2009)
U članku se prikazuje kako je uspostavljen međureligijski dijalog i suradnja za vrijeme rata u Hrvatskoj (1991-1995) i neposredno nakon njega kada je poticaj na suradnju došao od članova dvaju pokreta: od Kursilja, katoličkoga laičkog pokreta i MRA-IofC, Reafrmacija morala – Inicijative za promjenu, pa se složno radilo na opraštanju, nepamćenju i pomirbi u regiji. Pokazuje se kako su religiozni pojedinci i skupine zajednički gradili putove mira, polazeći od svoje vjere i svoga rasta u ljubavi prema Bogu i ljudima; kako su se pripadnici pravoslavne i židovske vjere pridružili u procesu međureligijske suradnje i, što je veoma važno, kako je velik doprinos došao od islamske zajednice u Hrvatskoj pod vodstvom njezina muftije. Ukratko, kako su članovi dvaju na početku spomenutih pokreta, u svakome na svoj način, u suradnji radili na uspostavi pravednoga mira, polazeći od svoje religije. Slijedi zaključak da su pojedinci i skupine u tome procesu, na osnovi svoje vjere, predaje i duhovnosti, složno pridonijeli miru i konstruktivnoj suradnji u društvu, ali bez sinkretizma