Kognitivne spolne razlike : jučer, danas, sutra - Zarevski, Predrag (Array, 2010)
radu se analiziraju kognitivne spolne razlike. Članak opisuje važne radove od početka 20. stoljeća sve do rezultata najrecentnijih istraživanja i metaanaliza. Usmjeren je na istraživanja kojima je cilj bio provjeriti spolne razlike i u g-faktoru inteligencije i na razini užih faktora inteligencije. Prikazani su i radovi koji se bave nejednakim razvojem inteligencije u predadolescentskoj i adolescentskoj dobi u funkciji spola. U ovome se radu jasno vide problemi na koje istraživači nailaze u pokušaju mjerenja inteligencije, odnosno zaključivanja o različitostima u inteligenciji među spolovima