The protestant work ethic and hedonism among Kyrgyz, Turkish and Australian college students - Bozkurt, Veysel (Array, 2010)
Ovaj rad temelji se na međukulturnom istraživanju koje uspoređuje vrijednosti protestantske radne etike (PWE) među trima skupinama sveučilišnih studenata iz postindustrijalizirane Australije, novoindustrijalizirane Turske i razmjerno slabo razvijenoga predindustrijskog Kirgistana. Nalazi istraživanja pokazuju da je protestantska radna etika (PWE) bolje prihvaćena u manje razvijenim zemljama, poput Kirgistana, a za njom slijede razvijenije zemlje, primjerice Turska, i na kraju postindustrijska Australija. Ovo istraživanje pokazuje i da je utjecaj na dokolicu usmjerene hedonističke kulture veći u visokorazvijenim društvima kao što je Australija