Izborni predmet "Vještine studiranja" na Medicinskom fakultetu u Zagrebu : opis i kvalitativna evaluacija - Sambunjak, Dario (Array, 2010)
Jedna od ključnih kompetencija koje bi student medicine trebao razviti tijekom studija jest "učiti kako učiti". Izborni kolegij "Vještine studiranja" pokrenut je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 2007. godine i dosad ga je pohađalo 130 studenata, uglavnom prve godine. Kolegij traje 25 sati, zasniva se na Kolbovoj teoriji ciklusa iskustvenog učenja, a radi na razvijanju znanja i sposobnosti postavljanja ciljeva, organizacije vremena, poboljšavanja pamćenja i davanja povratne informacije. Studentima se pomaže i u osvješćivanju osobnih motivacija i potreba