Pregled eksperimentalnih istraživanja manjinskog utjecaja - Tonković, Mirjana, psihologinja (Array, 2010)
U radu su opisani rezultati najvažnijih eksperimentalnih istraživanja na području manjinskog utjecaja, od ranih istraživanja manjinskog utjecaja na perceptivne prosudbe i Moscovicijeve teorije konverzije, koja je nastala kao rezultat tih istraživanja, pa sve do danas. Naglasak je na istraživanjima koja su provjeravala postavke teorije konverzije na području promjene stavova. Posebna je pažnja posvećena istraživanjima obilježja kognitivne obradbe poruke, koja je u podlozi manjinskog i većinskog utjecaja. Navedeni su i najvažniji nalazi dobiveni istraživanjima varijabli koje moderiraju manjinski utjecaj, kao što je pripadnost izvora vlastitoj ili vanjskoj grupi