Factors that impact Internet use and are sensitive to income : cross-country empirical evidence - Močnik, Diana (Array, 2010)
U članku istražujemo indikatore informacijsko komunikacijske tehnologije (ICT) i socioekonomske indikatore koji su vezani uz upotrebu interneta na osnovi ostvarenih prihoda u raznim državama. U literaturi se pojavljuju indikatori upotrebe interneta u raznim državama, dok istodobno ne poznajemo njezinu metodologiju ocjenjivanja. U radu su prikazani faktori s najvažnijim indikatorima i njihov utjecaj na upotrebu interneta za četiri osnovne grupe ostvarenih DBP-a po stanovniku: niski, niži srednji, viši srednji i visoki