Odjeća (ne) čini adolescenta : samopoimanje i potrošačka uključenost u kupovinu odjeće s markom - Justinić, Jasna (Array, 2010)
Cilj istraživanja bio je provjeriti je li stupanj uključenosti u kupovinu odjeće s robnom markom povezan s aspektima samopoimanja adolescenata i njihovim sociodemografskim značajkama te ispitati neke karakteristike potrošačkoga ponašanja adolescenata pri kupovini odjeće. Istraživanje je provedeno na 316 učenika prvih i četvrtih razreda srednjih škola. Utvrđene su razlike u povezanosti dimenzija samopoštovanja i potrošačke uključenosti kod podskupina adolescenata različita spola, dobi i materijalnoga položaja obitelji, što pokazuje složenost veze između potrošačke uključenosti i samopoimanja adolescenata