Samopercepcija društvenog položaja invalida Domovinskog rata - Jašarević, Tihana (Array, 2010)
Rad se bavi položajem invalida Domovinskog rata u društvu iz njihove perspektive. U uvodnom je dijelu predstavljena pravna legislativa i odnos društva prema invalidima Domovinskog rata. U istraživanju provedenom u studenom 2007. godine sudjelovalo je 17 branitelja iz Domovinskog rata kojima je utvrđen status hrvatskoga ratnog vojnog invalida. Ispitani su metodom polustrukturiranog intervjua. Cilj istraživanja bio je utvrditi njihova mišljenja i iskustva o vlastitu položaju u društvu