Analiza determinanti odaziva u anketnom istraživanju Europske studije vrijednosti - Rimac, Ivan (Array, 2010)
Po korelacijskom modelu multiple regresijske analize podataka o karakteristikama postupka uzorkovanja na terenu, karakteristikama anketnoga postupka, obilježjima anketara, naselja u kojima je provedeno anketiranje i karakteristikama kontakta i ispitanika analizirano je ponašanje 139 anketara u istraživanju Europske studije vrijednosti u Hrvatskoj. Utvrđeno je da su ključni prediktori ukupnog odaziva na anketno istraživanje karakteristike dostupnosti ispitanika, koje su kombinacija demografskih karakteristika, i karakteristika kontakta