Pregled historiografskih radova o gradu Varaždinu : prilog za Bibliographiu Warasdiensis - Obadić, Ivan (Array, 2009)
Grad Varaždin kao istaknuto kulturno, znanstveno, umjetničko, obrazovno, upravno i političko središte sjeverozapadne Hrvatske još uvijek nema objavljenu bibliografiju radova sa svih područja koja se odnose na grad, a koja bi predstavljala putokaz i poticaj za daljnja istraživanja. S obzirom da rad na jednom takvom opširnom i zahtjevnom znanstveno-istraživačkom projektu još nije započeo, u radu su sakupljeni radovi o povijesti grada i okolice kao prilog za buduću Bibliographiu Warasdiensis. Popis ovdje objavljenih radova predstavlja samo izbor iz bogate bibliografije o povijesti grada