O trgovini u staroj Koprivnici - Petrić, Hrvoje, povjesničar (Array, 2009)
U ovom radu autor na temelju neobjavljenih i objavljenih izvora te literature rekonsturira i objašnjava temeljne procese gospodarskog razvitka grada Koprivnice od početka 17. stoljeća do sredine 19. stoljeća. Nakon mira na Žitvi 1606. godine stvoreni su uvjeti za mirniji gospodarski razvoj grada Koprivnice. Istovremeno su prometnice postale sigurnijima, a gradovi privlačniji trgovcima. Prvi trgovci su u 17. stoljeću bili s njemačkog i mletačkog prostora. Istovremeno se javljaju domaći hrvatski trgovci