Putovi i stranputice izgradnje svećeničkog identiteta - Szentmártoni, Mihály (Array, 2010)
Polazna postavka ovog članka je da je izgradnja osobnog identiteta dinamičan proces koji traje čitav život i ima prepoznatljive etape. Kad je riječ o identitetu svećenika, korisno je razlikovati osobni identitet, pastoralni identitet i mistični identitet. Oznake ovih vidova identiteta osvjetljuju se primjerima iz života