Načela etičnosti u upravljanju ljudskim potencijalima - Richards, Randy (Array, 2009)
Rad obrađuje temu etike u poslovnom okruženju, a usmjeren je na upravljanje ljudskim potencijalima. Podloga za etično ponašanje prema zaposlenicima je briga za odnos između organizacije i zaposlenih temeljen na reciprocitetu. Autori predlažu tri osnovna načela kojima bi se osiguralo etično odnošenje prema zaposlenicima u organizaciji: jasno postavljanje pisanih pravila i očekivanja, transparentno provođenje postavljenih pravila te nepristranost, odnosno jednakost u njihovu provođenju. U daljnjem tekstu autori prolaze kroz osnovne funkcije ljudskih potencijala, navodeći moguća neetična i potrebna etična ponašanja od strane organizacija