Filozofi egzistencije u recepciji Mije Škvorca - Šestak, Ivan (Array, 2009)
Prilog osvjetljava Škvorčev stav prema filozofiji egzistencije, koja je kao veoma utjecajan pravac obilježila dobar dio filozofske misli dvadesetoga stoljeća. Valja istaknuti da je Škvorc dobro poznavao ovo filozofsko razdoblje jer je, među ostalim, i predavao povijest filozofije na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu. Osim toga, on je i svojim duhovnim habitusom bio blizak ovom filozofskom obrascu, koji je bio prepoznatljiv kako u njegovim nastupima tako i u njegovim pisanim radovima. Ovo se vrednovanje temelji poglavito na Škvorčevu poznatom djelu Vjera i nevjera. Da je filozofija egzistencije biskupu Škvorcu uistinu bila značajna točka referencije, svjedoči i broj navođenja njezinih predstavnika u spomenutom djelu, a on gotovo neznatno zaostaje za Aristotelom, Augustinom ili pak Tomom Akvinskim