Biblijski tekst i metanoia - Brnčić, Jadranka (Array, 2009)
U ovom članku autorica hermeneutiku (biblijskoga) teksta francuskog filozofa Paula Ricœura (1913-2005) stavlja u odnos s teorijom mogućih svjetova te je vidi kao preobražavalačku hermeneutiku srodnu iskustvu obraćenja. Nadalje, povezuje je s lectio divina te zaključuje da, zahvaljujući takvoj hermeneutici, ponovno možemo, onkraj «pustinja kritike», biti pozvani te postati integrirano sebstvo, kadro odgovorno stvarati vlastitu i zajedničku povijest