Filozofija kao racionalnost svjetonazora : uz sedamdesetu obljetnicu života Ivana Macana (1939-2009) - Šestak, Ivan (Array, 2009)
Prilog je napisan povodom sedamdesete godišnjice života isusovca Ivana Macana, cijenjenoga profesora filozofije na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu i njegova prvog dekana, uglednoga člana Hrvatske pokrajine Družbe Isusove te velikoga zaslužnika časopisa Obnovljeni život, s kojim je počeo surađivati već u prvoj godini njegova ponovnog izlaženja (1971). Autor želi najprije upoznati čitatelje s osnovnim biografskim podacima jubilarca, zatim se osvrnuti na njegov lik kao profesora i pedagoga, a potom iznijeti na vidjelo i njegovo filozofsko stvaranje, u kojemu osobito mjesto zauzimaju bavljenje L. Wittgensteinom, izvrsno sročeni udžbenici nekih filozofskih disciplina te prilozi iz teoretske i praktične filozofije, kojima valja pribrojiti i neke adhortativne napise. Naposljetku se donosi i cjelokupna Macanova bibliografija