Duhovno vodstvo za adolescente u odabiru duhovnog poziva u naše vrijeme - Ninčević, Marjan (Array, 2009)
Autor promišlja o realitetu koji je Crkva proživljavala i razmatrala tijekom svoje povijesti, a čini to i danas, dakako iz različitih perspektiva i na različite načine, tj. o duhovnom vodstvu. Dokumenti crkvenog učiteljstva naglašavaju važnost duhovnog vodstva kao izraza brige za mlade i za nova duhovna zvanja. Dokumenti pozivaju svećenike da duhovnom vodstvu mladih daju prednost pred svim drugim poslovima. Služba duhovnog vodstva proizlazi iz duhovnog zvanja, zato je papa Ivan Pavao II rekao: Potrebno je ponovno otkriti bogatu duhovnu baštinu onoga što se suvremenim rječnikom naziva «osobna pratnja», koja je uvijek donosila toliko dragocjenih plodova u životu Crkve. Neka svećenici budu prvi koji će uložiti vrijeme i snagu u tom odgojnom radu i osobnoj duhovnoj pomoći . Adolescencija je razdoblje života u kojem se na najdublji način oblikuje osobni identitet, zato je to ono osobito važno i za proces duhovne i religiozne formacije svakog pojedinca, jer je to dob otvorena i osjetljiva za rast u duhovnom životu