Ibn Haldun i Vico : o mediteranskom utemeljenju cikličkog poimanja povijesti - Veljak, Lino (Array, 2009)
U ovom radu razmatraju se i uspoređuju koncepcije filozofije povijesti što su ih razvili Ibn Haldun i Vico. Dvojica utemeljitelja filozofije povijesti živjeli su i poučavali na dvije mediteranske obale. Pitanje na koje se pokušava dati odgovor odnosi se na narav odnosa između Ibn Haldunove i Vicove mediteranske provenijencije i njihovih cikličkih filozofijskih teorija povijesti