Slobodno vrijeme i rekreativni šport - Festini, Heda (Array, 2009)
Izvorno značenje termina ‘šport’; olimpizam i elitni šport (analitički i kontinentalni pristup, McNamee, 2008) – u nas 1967. god. V. Janković. Kriza športa – problem granica, šport nije više autonoman a niti zdrav, urušenost etike je vezana uz bespoštednost ekonomskog tržišta. Rješenje: – priziv na izjednačavanje moralnih normi u svim sektorima (prijedlog američkih filozofa športa); – reguliranje slobodnog ekonomskog tržišta uvjet je da slobodno vrijeme i šport dobiju šansu da postanu rekreacija, tj. snaženje fizičkih silnica i obnova psiholoških zaliha, a ne ubilačka masovna histerija