Postmarksizam i postmodernizam - Šundov, Zvonko (Array, 2009)
U ovom se članku kritički razmatraju i uspoređuju bitni momenti knjiga Williama McBridea Od jugoslovenskog Praxisa do globalnog patosa i Marijana Krivaka Protiv!. Obje knjige predstavljaju važne priloge kritici ideologije, a obojica filozofa misle perspektive budućnosti čovječanstva s onu stranu vladavine dominantne logike profita