Slobodno vrijeme i sloboda - Perović, Milenko A. (Array, 2009)
U tekstu autor postavlja problem razumijevanja odnosa između slobodnog vremena (njem. Freizeit, die Musse) i slobode. Problem se prvo otkriva opisom ontičke strukture odnosa čovjeka i vremena. Opis se razvija u ontološku postavku o slobodnom vremenu kao najizvornijem načinu odnosa čovjeka i vremena, odnosno kao načinu čovjekova bitka (Dasein). Postavka se preispituje na relevantnoj građi povijesti filozofije (Platon, Aristotel, Augustin). Na poticajima koje nalazi u Fichteovom i Hegelovom pojmu vremena autor analizu usmjerava prema otkrivanju ontološkog smisla modernog susreta vremena i slobode, signifikacija kojega se događa u pojmu slobodnog vremena