Upravljanje rizicima u projektu edukacije za osnovnu školu : specijalistički rad - Vukanović, Etienne (E. Vukanović, Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2022)
U okviru specijalističkog rada definirani su i opisani pojmovi projekta, upravljanje projektom, rizika i upravljanje rizicima koje obuhvaća analiziranje poslovnih aktivnosti, identificiranje rizika, provođenje analize rizika, određivanje reakcije na rizik te procjenu praćenja rizika i izvještavanje o riziku. Osim teorijskog dijela, rad prikazuje primjenu metoda za upravljanje rizicima, konkretno smanjenje negativnog učinka rizika, izbjegavanje rizika, prihvaćanje rizika te transfer rizika. Na kraju rada opisana je primjena metoda za upravljanje rizicima na studijskom primjeru prijedloga projekta usmjerenog prema radu s darovitom djecom u osnovnim školama. Ključene riječi: projekt, upravljanje projektom, rizik, upravljanje rizicima, darovita djeca, osnovna škola