Napadi na bežične mreže temeljene na obitelji normi 802.11 : specijalistički rad - Solenički, Vjeran (V. Solenički, Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2021)
Bežične mreže danas su jedne od najrasprostranjenijih mreža u svijetu za prijenos podataka. Pomoću njih se prenose podaci i višemedijski sadržaji, a koriste se u privatne, poslovne i druge svrhe. Zbog svoje rasprostranjenosti podložne su raznim oblicima napada i zlouporabe pa je tako u literaturi moguće naći više primjera napada, posebice na autentifikaciju u mrežama prema normi 802.11x. Specijalistički rad obuhvaća povijest i razvoj bežičnih mreža te objašnjava standarde i razlike između bežičnih mreža IEEE 802.11x (IEEE 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11ac). Naglasak rada je na sigurnosnim mehanizmima u takvim mrežama, te se obrađuju vrste šifriranja (WEP, WPA, WPA2) i mehanizmi autentifikacije. U praktičnom dijelu rada demonstrirani su odabrani napadi na mehanizme autentifikacije te se objašnjavaju mehanizmi obrane od tih napada.