Unapređenje i optimizacija postupaka analize rezultata mjerenja radiofrekvencijskog spektra : završni rad [ specijalistički ] - Rudančić, Domagoj; Zentner, Radovan (Zagreb : Centar za poslijediplomske studije, 2020)
U ovom specijalističkom radu predstavljen je kontrolno-mjerni sustav Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), načela kontrole spektra i pregled i analiza postojećih procesa mjerenja i obrade rezultata. Detaljno su obrađene pojedine metode mjerenja radiofrekvencijskog spektra, načini obrade i prikupljanja rezultata mjerenja te predložena poboljšanja koja neposredno dovode do optimizacije procesa analize rezultata mjerenja.
Ključne riječi: mjerenje, poboljšanje, obrada rezultata, kontrola spektra, radiofrekvencijski spektar
This specialist paper presents the control measurement system of the Croatian Regulatory Authority for Network Industries (HAKOM), the principles of spectrum monitoring, review and analysis of existing processes of measurement and processing of results. Individual methods of radio spectrum measurement, processing and collection of measurement results and proposed improvements have been detailed, which directly lead to optimisation of the measurement results analysis.
Keywords: measurement, improvement, data processing, spectrum monitoring, radio frequeny spectrum.
Bibliografija str. 51.