Unapređenje i optimizacija postupaka analize rezultata mjerenja radiofrekvencijskog spektra : završni rad [ specijalistički ] - Rudančić, Domagoj (Centar za poslijediplomske studije, 2020)
U ovom specijalističkom radu predstavljen je kontrolno-mjerni sustav Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), načela kontrole spektra i pregled i analiza postojećih procesa mjerenja i obrade rezultata. Detaljno su obrađene pojedine metode mjerenja radiofrekvencijskog spektra, načini obrade i prikupljanja rezultata mjerenja te predložena poboljšanja koja neposredno dovode do optimizacije procesa analize rezultata mjerenja. Ključne riječi: mjerenje, poboljšanje, obrada rezultata, kontrola spektra, radiofrekvencijski spektar