Otkrivanje sličnih poruka elektroničke pošte primjenom algoritama sažimanja neosjetljivog na lokalne promjene : diplomski rad - Kolobara, Bernard (B. Kolobara, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Rad opisuje različite porodice algoritama sažimanja neosjetljivog na lokalne promjene. Opisane su implementacije MinHash, SimHash, Kosinus i Nilsimsa porodica. Poseban naglasak je stavljen na otkrivanje sličnih poruka elektroničke pošte korištenjem LSH algoritama. Ispitana je kvaliteta različitih porodica LSH algoritama sa obzirom na parametre algoritama. Zbog velike količine poruka potrebnih za analizu, u radu je opisan postupak dohvata i spremanja poruka sa javno dostupnih grupa i Stack Exchange stranica.