Programski alati za povećanje raspoloživosti i arhiviranje programske podrške : završni rad - Kenda, Domagoj (D. Kenda, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Svrha ovog rada bila je analizirati programske alate za povećanje raspoloživosti i arhiviranje programske podrške. Predstavljeni su pojmovi programske podrške i raspoloživosti te je opisana važnost sigurne pohrane i arhiviranja programskog koda. Opisani su postupci za zrcaljenje, sigurnu pohranu i arhiviranje te objašnjeni jednostavnim modelima. Programskom podrškom se može upravljati raznim programskim alatima za verzioniranje te su odabrani i opisani neki od njih. Kao predstavnici tradicionalnih programskih alata za verzioniranje predstavljeni su alati CVS i SVN, dok su za predstavnike distribuiranih programskih alata odabrani alati Mercurial i Git. Također je predstavljena web usluga GitHub, kao alternativa dosad spomenutim alatima. Napravljen je prikaz osnovnih funkcija i naredbi za korištenje programskog alata Git te korištenjem Git-a i GitHub-a provjereni modeli za zrcaljenje, sigurnu pohranu i arhiviranje zajedno s pripadnim primjerima na studijskom primjeru programskog koda i dokumentacije.