Model solarne elektrane za proračun prijelaznih pojava u elektroenergetskom sustavu : diplomski rad - Jurinjak, Luka (L. Jurinjak, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu obrađeni su problemi vezani uz prijelazne pojave u elektroenergetskom sustavu na primjeru mreže s priključenom solarnom elektranom. Gotov model solarne elektrane, s priključnom mrežom i pripadnim elementima, koji je konstruiran u programu za proračun prijelaznih elektromagnetskih pojava EMTP-RV, detaljno je opisan te su provedene simulacije utjecaja prijelaznih pojava na mrežu. Također, opisane su glavne karakteristike solarne ćelije te ovisnosti njezine I-U karakteristike o raznim parametrima (temperatura, ozračenje, paralelni i serijski otpor…).