Sustav za testiranje rada tranzistora velikih snaga u istosmjernom pretvorniku upravljan optičkim signalom : završni rad - Hormot, Filip (F. Hormot, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Sustav za testiranje rada tranzistora velikih snaga u istosmjernom pretvorniku upravljan optiˇckim signalom je razvijen. Zahtjev razvijenog sustava je upravljanje poluvodi ˇckih komponenti za ispitivanje asinkronih DC-DC pretvarala bez povratne veze i ispitivanje njihovog uˇcinka na nizu mjernih sluˇcajeva. Sustav je dizajniran za primanje upravljaˇckih signala putem BNC koaksijalnog prikljuˇcka ili optiˇckog prijemnika za elektricˇnu izolaciju. Funkcionalnost sustava je potvrd¯ena na nizu mjerenja pod raznim radnim uvjetima.