Otkrivanje koda slične funkcionalnosti sažimanjem značajki izvršnih datoteka operacijskog sustava Android : diplomski rad - Crnjac, Drago (D. Crnjac, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Oktrivanje funkcionalno sličnog koda zanimljiv je problem te njegovo rješenje može pomoći u raznim područjima poput detekcije zlonamjernih programa. U ovom radu predložen je algoritam za otkrivanje sličnosti koji koristi sažimanje određenih značajki Android izvršnih datoteka. Postoje četiri inačice algoritma koje s različitom preciznošću pronalaze funkcionalno slične Android primjenske programe. Provedeno je ispitivanje i analiza na skupu od 50000 Android primjen- skih programa. Algoritam je postigao vrlo dobre rezultate.