Implementacija sustava za nadziranje i upravljanje bežičnim razvojnim modulima ESP8266 : završni rad - Trubić, Ivan (I. Trubić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: ESP8266 je vrlo pristupačan modul visokih performansi te je kao takav optimalan za korištenje u IoT sustavima. Rad pokriva implementaciju sustava za nadziranje pomoću ESP8266 modula, MQTT protokola i SQLite baze podataka. Koristeći programski jezik python radi se infrastruktura uređja, poslužitelja i klijenta.