Modeliranje baterije za pohranu energije : završni rad - Benić, Luka (L. Benić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U laboratoriju su obavljena eksperimentalna mjerenja odziva napona na pozitivnu i negativnu skokovitu pobudu struje, i to u više radnih točaka. Iz tih mjerenja optimiranjem je dobivena krivulja ovisnosti napona praznog hoda (Voc) o statusu napunjenosti baterije (SOC). Koristeći dobivenu krivulju, obavljeno je optimiranje parametara nadomjesne sheme baterije, u svim radnim točkama. Iz dobivenih parametara, određene su krivulje koje približno opisuju ponašanje svakog parametra ovisno o statusu napunjenosti. Sva optimiranja i proračuni su provedeni pomoću programskog paketa Matlab i grafičkog okruženja Simulink.