Ugradbeni sustav niske potrošnje za detekciju podvodne ultrazvučne komunikacije : diplomski rad - Korman, Luka (L. Korman, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu proučene su vremensko-frekvencijske karakteristike signala podvodnog akustičkog modema te je razrađen postupak detekcije komunikacije. Na temelju karakteristika signala i razrađenog postupka detekcije, izveden je ugradbeni sustav za detekciju podvodne komunikacije koji se sastoji od prijemnika sa spuštanjem frekvencije i sustava za izdvajanje i prepoznavanje značajki signala. Ugradbeni sustav na frekvenciji 2,5 kHz ima potrošnju od 104,4 μW.