Primjena tehnologija raspodijeljene glavne knjige u aplikacijama interneta stvari : diplomski rad - Ostrun, Andrijan (A. Ostrun, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Proučiti i opisati različite implementacije tehnologije raspodijeljene glavne knjige. Analizirati moguće načine primjene raspodijeljenih knjiga u aplikacijama interneta stvari i definirati prednosti i nedostatke takvih implementacija. Proučiti trenutni smjer razvoja opisanih tehnologija i postojeća rješenja. Modelirati i implementirati prototip sustava koji će demonstrirati primjenu prethodno opisanih tehnologija.