Projektiranje petstupanjskog križno prospojenog relaksacijskog oscilatora u 180 nm CMOS tehnologiji : završni rad - Tomić, Ivan (I. Tomić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Opisan je postupak projektiranja petstupanjskog križno prospojenog relaksacijskog oscilatora koji generira takt frekvencije 32 kHz u 180 nanometarskoj tehnologiji u programskom paketu Cadence. Provedene su osnovne simulacije kako bi se provjerila funkcionalnost u nominalnim uvjetima rada uz napon napajanja od 1,2 V i potrošnju struje do 250 nA. Nakon toga provedene su simulacije za rubne tehnološke parametre. Razlike u tehnološkim parametrima je potrebno uzeti u obzir jer pri proizvodnji dolazi do malih razlika između dvije komponente koje bi u potpunosti trebale biti iste. Prilagođen je sklop kako bi bio unutar zadanih specifikacija za sve moguće slučajeve. Nakon svega nacrtana je topologija sklopa, tj. stvarni izgled sklopa nakon što čip bude procesiran.