Modeliranje regulacijskog i zaštitnog sustava i sigurnosnih sustava NE Krško programom TRACE : diplomski rad - Gužvinec, Tin (T. Gužvinec, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisano je termo-hidrauličko modeliranje AFW i ECCS sustava, te zaštitnih i regulacijskih sustava Nuklearne elektrane Krško TRACE kodom pomoću SNAP pred-procesora i AptPlot post-procesora. Slikovito je opisano korištenje ovih alata, te su dani detaljni opisi problema na koje se naišlo prilikom modeliranja, kao i rješenja koja su implementirana. Objašnjeni su dijelovi RELAP5 koda na temelju kojeg je ova nodalizacija nastala. Pokazano je modeliranje hidrauličkih komponenti i rubnih uvjeta, a posebno je detaljno opisana funkcionalnost kontrolnih blokova te regulacijskih i logičkih sklopova NEK. Valjanost nodalizacije pokušala se potvrditi simuliranjem male LOCA-a i usporedbom odziva s rezultatima već verificirane RELAP-ove nodalizacije. Proračun stacionarnog stanja cijele elektrane programom TRACE je proveden ali rezultati pokazuju prevelika odstupanja i nisu prikazani u radu. Napravljen je proračun akcidenta mala LOCA programom RELAP5 kao priprema za kasniju tranzijentnu verifikaciju programa TRACE.