Računalne igre s biološkom povratnom vezom : završni rad - Kukić, Bernard (B. Kukić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu opisan je sustav računalne igre povezane s ljudskim tijelom tzv. biološkom povratnom vezom temeljenom na signalu koji predstavlja aktivnost mišića ljudskog tijela. Promjene u ovom signalu mijenjaju parametre računalne igre s kojima je ulazni signal povezan, što zapravo i predstavlja funkcionalnu biološku povratnu vezu. Slični projekti u industriji i akademskoj zajednici ukratko su opisani na početku ovoga rada. Temeljna spona koja je omogućila povezivanje ljudskog tijela s računalnom igrom u ovom završnom radu je tehnologija otvorenog koda OpenBCI. Također je opisan pogonski sustav Panda3D za razvoj igara koji je primijenjen u implementaciji same računalne igre. U radu su oblikovane programske komponente od kojih se sastoji arhitektura cjelokupnog sustava računalne igre s biološkom povratnom vezom, te je prikazana njihova implementacija. Na kraju izneseni su zaključci dobiveni u okviru oblikovanja i programskog ostvarenja ovog sustava.