Računalni program za projektiranje sinkronih reluktantnih strojeva temeljen na otvorenom kodu : diplomski rad - Šag, Robert (R. Šag, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Opisani su glavni tipovi sinkronih reluktantnih strojeva i uspoređeni sa sinkronim strojevima s permanentnim magnetima. Tri različite topologije transverzalno lameliranih rotora su objašnjene i implementirane u ONELAB programsko okruženje : rotori s kružnim, U i fluid barijerama. Osim automatizacije iscrtavanja navedene tri topologije korištenjem programskog paketa MATLAB razvijeno je i grafičko korisničko sučelje za lakše korištenje. Uz proračun mapa tok~struja omogućen je proračun gubitaka u željezu Steinmetzovom metodom. Usporedbom rezultata dobivenih iz alata ONELAB s komercijalnim alatima Infolytica MagNet i Motor-CAD verificirana je ispravnost rezultata.