De novo sastavljanje genoma koristeći dugačka očitanja s velikom pogreškom : diplomski rad - Kostelac, Mario (M. Kostelac, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Sastavljanje genoma koristeći dugačka očitanja s velikom pogreškom (bez ispravljanja očitanja) je obećavajuća metoda. Diplomski rad pokazuje da se, ako se koriste zajedno s jednostavnim metodama za uklanjanje šuma iz podataka, metode korištene za sastavljanje genoma koristeći kratka očitanja mogu koristiti i za sastavljanje genoma koristeći dugačka očitanja. Implementirane metode su testirane na dva skupa podataka E. coli (jedan tvrtke PacBio i jedan tvrtke Oxford Nanopore Technologies). Rezultati su uspoređeni s rezultatima miniasm assemblera.