Upravljanje bespilotnom letjelicom pomoću umjetne inteligencije : završni rad - Domitran, Sandro (S. Domitran, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad bavi se problematikom autonomne bespilotne letjelice. Na početku opisujemo vrstu letjelice koju ćemo koristiti u implementaciji I način na koji ista leti. Zatim su ukratko opisane umjetne neuronske mreže i potporno učenje, dva pristupa umjetne inteligencije ključna za razumjevanje dubokog potpornog učenja. Opisujemo PPO, metodu dubokog potpornog učenja, odabranu za učenje željenog ponašanja naše letjelice. U Unity Editor-u izrađujemo model letjelice i pomoću ML- Agents alata pripremamo okolinu za učenje. Prevodimo naš problem u sustav nagrada kojima letjelicu navodimo na željeno ponašanje. Nakon završenog učenja grafički prikazujemo dobivene rezultate.