Ugradbeni računalni sustav za obradbu i analizu govora u stvarnom vremenu : diplomski rad - Franić, Paula (P. Franić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Razvojem tehnologije, digitalni sustavi su svoju popularnost doživjeli osamdesetih godina te danas imamo razne uređaje za obradbu zvuka koji se mogu primijeniti za obradbu i analizu govora. Uređaj za obradbu govora opisan u ovom radu služi za rehabilitaciju slušnih i govornih poremećaja te se bazira na verbotonalnoj metodi, točnije optimalama. Za obradbu govora koriste se tercno-oktavne filtarske banke koje precizno simuliraju ljudsku percepciju zvuka. Razvijen je sustav koji, preko grafičkog sučelja, omogućuje odabir optimala koji u stvarnom vremenu nudi rješenje rehabilitacije ovakve vrste poremećaja. Navedena su moguća ograničenja u radu, ali isto tako i poboljšanja za daljnji razvoj ovakvog sustava.