Upravljanje kućnim medijskim sustavom korištenjem glasovnog korisničkog sučelja : završni rad - Batinić, Adrian (A. Batinić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisana su različita postojeća rjesenja glasovnih asistenata te kućnih medijskih centara. Za implementaciju projekta odabran je Kodi kućni medijski sustav te Amazon Alexa glasovno korisničko sučelje. Prikazane su i objašnjene tehnologije i alati korišteni za implementaciju upravljanja Kodi kućnim medijskim sustavom putem Amazon Alexa glasovnog korisničkog sučelja. Predstavljene su prednosti odredenih tehnologija i zašto su baš te tehnologije odabrane. Svaka od komponenata sustava detaljno je prikazana i analizirana. Opisani su načini na koji su odredene komponente povezane te kako funkcioniraju zajedno. Detaljno je objašnjen postupak implementacije te postupak podešavanja sustava da bi se postiglo funkcionalno rjesenje.