Web-aplikacija za kupovinu i prodaju različitih proizvoda : završni rad - Dadanović, Matija (M. Dadanović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu je proučene su tehnologije, najbolje prakse i oblikovni obrasci vezani uz razvoj web-aplikacija u Node.js okolini. Napravljen je pregled JavaScript programskog jezika te je uspoređen programski jezik JavaScript sa tradicionalnim jezicima objektno orijentirane paradigme poput Jave. Objašnjen je programski jezik TypeScript te njegov odnos i motivacija za nastanak. Uz upravo spomenuti teorijski dio izrađena je web-aplikacije za kupovinu i prodaju različitih proizvoda. Uz tradicionalne funkcionalnosti poput prodaje, objave i pretraživanje proizvoda web-aplikacije omogućava naprednije funkcionalnosti poput privatnog asinkronog dopisivanja između korisnika, grafički prikaz podataka i administratorsku panelu koja omogućava ograničavanje pristup određenim korisnicima, dodavanje kategorija i mijenjanje svojstva već postojećih kategorija.