Sustav za procjenu gubitaka snage u zavojnici temeljen na silaznom prekidačkom istosmjerno-istosmernom pretvorniku s galij-nitrid tranzistorskim sklopkama : diplomski rad - Lapat, Vanja (V. Lapat, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Galij-nitrid postaje jedan od najvažnijih materijala u elektronici danas. Sve prednosti koje donosi ovaj materijal opisane su u radu. Dizajnirana je i izrađena pločica koja sadrži GaN pretvornik te omogućava mjerenja karakteristika zavojnice do frekvencije od 10 MHz. Gubitci zavojnice vrlo su kompleksan problem za mjerenje. Ovom pločicom moguće je mjeriti istosmjerne i izmjenične gubitke, ali nije moguće razlikovati jesu li izmjenični gubitci nastali u jezgri zavojnice ili u namotajima žice. Izmjereno je kako promjena frekvencije prekapčanja, promjena ulaznog napona istosmjerno-istosmjernog pretvornika te promjena struje kroz zavojnicu utječu na gubitke u zavojnici.