Analiza kolebanja takta relaksacijskog oscilatora koji radi na frekvenciji od 1 MHz : završni rad - Gregurić, Tomislav (T. Gregurić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovome je radu ukratko objašnjen način rada i primjena relaksacijskih oscilatora te su definirane značajke, vrste i važnost kolebanja takta. Objašnjena je statistička veza između vrijednosti kolebanja takta. Analizirane su razne vrste kolebanja takta, objašnjene njihove razlike i povezanost te način mjerenja i tumačenje rezultata. Prikazana je ovisnost kolebanja takta o naponu napajanja oscilatora i temperaturi. Opisani su problemi do kojih dolazi zbog prevelikog kolebanja takta. Usporedno je analizirano kolebanje takta sinusnog i pravokutnog signala istog funkcijskog generatora. Objašnjeno je namještanje i programiranje osciloskopa za navedena mjerenja.