Web aplikacija za agregirani prikaz vijesti prilagođen korisnikovim interesima : završni rad - Pokrivka, Petar (P. Pokrivka, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog rada proučen je način objavljivanja vijest nekoliko hrvatski web portala s vijestima. Osmišljen je princip otkrivanja novoobjavljenih vijesti iz predefiniranih kategorija te je omogućen način naknadnog prikaza vijesti unutar aplikacije kao i prikaz originalne vijesti na pojedinom web portalu. Izrađena je web aplikacija koja registriranim korisnicima omogućuje konfiguraciju sadržaja koji će im bit prikazana na vlastitoj web stranici. Sadržaj korisnikove web stranice sadrži vijesti periodički prikupljene s podržanih web portala koje tematski pripadaju korisnikovima interesima. Korisniku je omogućeno iskazivanje interesa za predefinirane kategorije te definiranje dodatnih ograničenja (npr. broj vijesti koje se prikazuju po stranici i starost vijesti koje korisnik želi vidjeti). Omogućeno je dodavanje vijesti u listu spremljenih vijesti pojedinog korisnika. Implementiran je preporučiteljski sustav na temelju sličnosti korisnika koji koristi podatke o spremljenim vijestima korisnika kako bi odredio preporuke pojedinih korisnika.