Upravljanje korisničkim sadržajem u višeplatformskom programskom rješenju za podršku komunikacijskim i jezičnim sposobnostima : diplomski rad - Jakšić, Lucija (L. Jakšić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog diplomskog rada je razvoj aplikacije za podršku komunikacijskim i jezičnim sposobnostima u višeplatformskom programskom rješenju. Aplikacija je namijenjena odraslim osobama s afazijom. U radu je opisan razvoj navedene aplikacije koristeći višeplatformski programski okvir za razvoj igara Unity. U procesu razvoja aplikacije primijenjeni su principi objektno orijentiranog programiranja. Dodatno, definiran je mehanizam upravljanja korisničkim sadržajem te je opisan multidisciplinarni proces razvoja aplikacije koji je uključivao stručnjake različitih područja: računarstva, logopedije i rehabilitacije te dizajna.