Tehnike dubokog učenja za podatke strukturirane u obliku grafova : diplomski rad - Pavlić, Marko (M. Pavlić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Graf je sveprisutna struktura podataka na kojoj je moguće izvoditi zadatke dubokog učenja pomoću različitih tehnika. U ovom su radu opisane poznate graf duboke neuronske mreže uz objašnjenje teorijskih osnova i navođenje njihovih prednosti i nedostataka. Također je iznesen i sveobuhvatan pregled područja dubokog učenja na grafovima, a postojeće tehnike dubokog učenja dodatno su objašnjene u kontekstu graf dubokih neuronskih mreža. U sklopu rada implementirani su i robusno evaluirani različiti modeli graf dubokih neuronskih mreža, kako na skupovima podataka koji sadrže grafove citiranja, tako i na skupu podataka koji sadrži detektirane neurone iz slika histopatoloških preparata u cerebralnom korteksu mozga.