Analiza sheme zamjene goriva u energetskom reaktoru PWR tipa : završni rad - Breyer, Sven (S. Breyer, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Pregled osnovnih pojmova iz nuklearnog gorivog ciklusa i gospodarenja gorivom tlakovodnog reaktora PWR tipa. Opis sheme zamjene goriva i upotreba sagorivih apsorbera za kontrolu reaktivnosti energetskog nuklearnog reaktora. Pregled numeričkih metoda proračuna sheme zamjene goriva i rasporeda sagorivih apsorbera u jezgri reaktora PWR tipa. Opis modela paketa računarskih programa FUMACS. Proračun i analiza sheme zamjene goriva za referentni 23. ciklus nuklearne elektrane Krško korištenjem paketa računarskih programa FUMACS. Usporedba referentnih rezultata 23. ciklusa s alternativnim shemama zamjene goriva.