Induktivni senzor pomaka : završni rad - Gregurić, Davor (D. Gregurić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Završni rad opisuje načelo rada induktivnih senzora pomaka sa zadanim senzorom kao primjerom. Provodi se analitički izračun magnetskih tokova, reluktancija, induktiviteta i induciranih napona, koristeći beskonačnu i zadanu relativnu permeabilnost. Potom se simulira model zadanog senzora, provodi numerički proračun s dobivenim podacima i uspoređuje s rezultatima analitičkog proračuna. Na kraju se provjerava mogućnost linearizacije funkcije senzora.